De ce să folosiți testul de respirație cu uree de 13c pentru detectarea Helicobacter Pylori?

- Jun 22, 2020-

de ce să folosiți testul de respirație cu uree de 13c pentru detectarea Helicobacter pylori?


Testul de respirație a ureei (UBT) este una dintre cele mai importante metode non-invazive pentru detectarea pilorori de infecție cu Helicobacter. Testul exploatează hidroliza ureei administrate oral de către enzima urează, pe care Pyloriproduce în cantități mari. Ureea este hidrolizată în amoniac și dioxid de carbon, care se difuzează în sânge și este excretată de plămâni. CO2 CO2 marcat izotopic poate fi detectat în respirație folosind diferite metode.201811212253203069822


Etichetarea ureei cu 13C devine din ce în ce mai populară, deoarece acest izotop non-radioactiv este inofensiv și poate fi utilizat în siguranță la copii și femei la vârsta fertilă.


Probele de respirație pot fi, de asemenea, trimise prin poștă sau curier către centrele de analiză de la distanță. Testul este ușor de efectuat și poate fi repetat de câte ori este necesar la același pacient. Trebuie să se administreze o masă pentru a crește timpul de contact dintre tracer și pilororiază H din interiorul stomacului. Testul a fost simplificat în așa fel încât două probe de respirație colectate înainte și 30 de minute după ingerarea ureei într-o formă lichidă sunt suficiente pentru a oferi informații de diagnostic fiabile. Costul producerii de uree13C este mare, dar poate fi posibilă reducerea suplimentară a dozei administrând-o sub formă de capsulă.