De ce am nevoie de test de respirație cu uree

- Jun 19, 2020-

Helicobacter Pylori Urea Respirație

1

Acest test are alte nume?

Testul respirației ureei, UBT


Ce este acest test?

Acesta este un test de respirație care verifică Helicobacter pylori (H. pylori), o infecție comună. Bacteriile H. pylori sunt răspândite prin contactul cu fecalele unei persoane infectate. Multe persoane se confruntă cu această infecție în copilărie. Bacteriile trăiesc adesea în mucoasa stomacului, fără a cauza simptome sau probleme. Dar pentru unii oameni, aceste bacterii provoacă ulcerații și alte iritări ale stomacului.

În timp ce trăiesc în căptușeala stomacului dvs., H. pylori fac uree, un compus natural din organism. Pe măsură ce bacteriile fac uree, creează amoniac și bicarbonat. Urme din acestea pot fi găsite în respirația ta. Aceasta este dovada că H. pylori trăiește în corpul tău.


De ce am nevoie de acest test?

Este posibil să aveți nevoie de acest test dacă ați fost tratat pentru H. pylori, iar furnizorul dumneavoastră de asistență medicală dorește să știe dacă tratamentul a funcționat. Acest test este cel mai simplu mod de a afla dacă H. pylori trăiește în stomac.


Ce alte teste aș putea avea împreună cu acest test?

Furnizorul dumneavoastră de sănătate poate comanda, de asemenea, aceste teste:

  • Analize de sange

  • Endoscopie, în care un tub îngust, luminat, este introdus în stomac prin gură pentru a privi mucoasa stomacului și scoateți mici probe pentru testare

  • Mostră de scaun


Ce înseamnă rezultatele testelor mele?

Rezultatele testelor pot varia în funcție de vârstă, sex, istoricul sănătății, metoda folosită pentru test și alte lucruri. Rezultatele testului dvs. nu înseamnă că aveți o problemă. Întrebați-vă furnizorul de servicii medicale ce înseamnă rezultatele testului dvs. pentru dumneavoastră.

Testul respirației ureei este mai precis decât 95% din timp. Dacă testul este pozitiv, H. pylori este prezent. Dacă este negativ, probabil că nu aveți H. pylori în stomac.


Cum se face acest test?

Acest test se face de obicei dimineața în primul rând. Vi se poate cere să postească sau poate să vi se administreze o masă specială. De asemenea, vi se va administra o băutură sau o capsulă care conține uree. Această uree ajută laboratorul să-și dea seama dacă aveți H. pylori. În următoarea oră, veți inspira într-un sac special la anumite ore - de exemplu, la fiecare 10 până la 20 de minute. Aerul pe care îl respirați va fi colectat și analizat pentru semne de H. pylori


Acest test prezintă riscuri?

Acest test nu prezintă riscuri cunoscute.


Ce ar putea afecta rezultatele testelor mele?

Dacă acest test este făcut prea curând după tratament, puteți obține un rezultat fals pozitiv. Acest lucru înseamnă că testul ar putea arăta că H. pylori sunt încă prezenți, chiar dacă nu. Pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie testat cel puțin 4 săptămâni după tratamentul cu H. pylori.

Alți factori care pot afecta rezultatele includ:

  • Utilizarea recentă a antibioticelor

  • Utilizarea recentă a bismutului

  • Utilizarea recentă a inhibitorilor pompei de protoni sau IPP

Testul este o alegere bună pentru copii, dar este exactă la copiii mai mici de 6 ani.