De ce să alegeți 13C urea respirație în loc de 14c uree respirație pentru testul H.pylori?

- Jun 22, 2020-

de ce să alegeți respirația ureei 13C în loc de respirația ureei 14C pentru testul H.pylori?Ureea poate fi etichetată cu doi izotopi de carbon diferiți: 14C și 13C. Principala diferență dintre ele este că prima este radioactivă, în timp ce cea de-a doua este stabilă. Avantajele utilizării ureei 14C sunt că este ieftină, atât de rapidă încât administrarea ureei 14C într-o capsulă de gelatină permite obținerea unui răspuns precis dintr-o singură probă de respirație de 10 minute și nu necesită nicio masă de testare. Cu toate acestea, deși doza de 14C a devenit din ce în ce mai mică, iar testul poate fi efectuat acum cu 1 μCi, ceea ce este egal cu radiația naturală de fond primită într-o singură zi, principalele probleme sunt disponibilitatea unui departament sau a unor centre de medicină nucleară autorizate pentru depozitarea și eliminarea substraturilor radioactive, dificultățile de transport maritim și cantitățile mari de trasor etichetate necesare pentru efectuarea studiilor epidemiologice la scară largă. Utilizarea acestui trasor instabil poate fi recomandată atunci când numărul de UBT-uri pe an într-un anumit centru gastroenterologic este mai mic de 2500 și 14C sunt disponibile la fața locului.


În schimb, 13C este un izotop neradioactiv care poate fi utilizat în condiții de siguranță pentru teste repetate, care este frecvent necesar în practica clinică, și pentru detectarea infecției cu H pylori la copii și femei de vârstă fertilă. În plus, 13C-uree a fost substratul cel mai utilizat pe scară largă în studiile metodologice efectuate pentru a valida acest tip de test de diagnostic. Un alt avantaj relevant al utilizării izotopului stabil este că probele de respirație pot fi trimise prin poștă sau curier la centrele de analiză la distanță, promovând astfel distribuția testului, care poate fi efectuată chiar și la domiciliu dacă pacienții sunt selectați și instruiți în mod adecvat. Dezavantajele majore ale 13C-uree sunt costul mai mare în comparație cu14C-uree, și nevoia de spectrometrie de masă costisitoare, care este dispozitivul cel mai de preferat pentru măsurarea îmbogățirii 13C în probele de respirație de subiecți infectați cuH pylori.


Această revizuire se concentrează asupra celor mai recente progrese ale mașinilor utilizate pentru măsurarea izotopului 13C și asupra celor mai importante aspecte privind principala variabilă UBT.


201705261648164473945