Ce este infecția cu H.pylori?

- Jul 02, 2020-

H-Pylori.....


H. pylori infecta adesea stomacul în timpul copilăriei. În timp ce infecțiile cu această tulpină de bacterii de obicei nu provoacă simptome, ele pot duce la boli la unele persoane, inclusiv ulcere peptice, și o condiție inflamatorie în interiorul stomacului cunoscut sub numele de gastrita.


care este cauza H.pylori?

H. pylori este considerat a răspândi prin alimente contaminate și apă și prin contact direct gură-la-gură. În majoritatea populațiilor, bacteria este dobândită pentru prima dată în timpul copilăriei. Infecția este mai probabilă la copiii care trăiesc în sărăcie, în condiții aglomerate și în zonele cu igienă precară.


De unde îl iei pe H.pylori?

Puteți obține H. pylori de la alimente, apă, sau ustensile. Este mai frecventă în țările sau comunitățile care nu au apă curată sau sisteme bune de canalizare. Puteți ridica, de asemenea, bacteriile prin contact cu saliva sau alte fluide corporale ale persoanelor infectate.


poți testa H.pylori?

Testul de respirație cu uree (UBT) este una dintre cele mai importante metode neinvazive pentru detectarea infecției cu Helicobacter pylori. Testul exploatează hidroliza ureei administrate pe cale orală de enzima urează, pe care H pylori o produce în cantități mari. Ureea este hidrolizată în amoniac și dioxid de carbon, care se difuzează în sânge și este excretată de plămâni. CO2 marcat izotopic poate fi detectat în respirație folosind diferite metode.


13C este un izotop neradioactiv care poate fi utilizat în condiții de siguranță pentru teste repetate, care este frecvent necesar în practica clinică, și pentru detectarea infecției cu H pylori la copii și femei de vârstă fertilă. În plus, 13C-uree a fost substratul cel mai utilizat pe scară largă în studiile metodologice efectuate pentru a valida acest tip de test de diagnostic. Un alt avantaj relevant al utilizării izotopului stabil este că probele de respirație pot fi trimise prin poștă sau curier la centrele de analiză la distanță, promovând astfel distribuția testului, care poate fi efectuată chiar și la domiciliu dacă pacienții sunt selectați și instruiți în mod adecvat.


201705261648164473945