Ce este testul de respirație a Ureei Carbon 13?

- Jun 24, 2020-

Ce este testul de respirație a Ureei Carbon 13?

1

Testul de respirație a ureei (UBT) sau respirația ureei de carbon testează un test de diagnostic utilizat pentru a determina apariția HH. Bateria Pylori sau Helicopter pylori din stomac. Bacteria H. pylori este responsabilă pentru mai multe afecțiuni care afectează stomacul, inclusiv ulcerații, inflamații ale stomacului și atrofie.


Principiul din spatele testului de respirație a Ureei Carbon 13 se bazează pe faptul că bacteria H. pylori descompune uree pentru a forma dioxid de carbon. Acest dioxid de carbon este apoi respirat după ce a fost eliberat în stomac.


Pentru test, pacientul va trebui să ingească o capsulă de uree care este fabricată folosind un izotop în principal din carbon. Dacă există o prezență de H. pylori în zona stomacului, această uree va fi descompusă până la dioxid de carbon va călători în plămâni prin fluxul sanguin și va fi excretată prin respirație. Prin urmare, se prelevează o mostră de respirație care expiră și se măsoară nivelurile de dioxid de carbon.


Dacă izotopul de carbon se găsește în respirația expirată sau testul este pozitiv, aceasta presupune existența bacteriilor H. pylori. Dacă nu există prezența izotopului de carbon sau testul este negativ, indică absența infecției sau că infecția a fost tratată cu succes.


IR 200