Mesele divizate sunt importante pentru prevenirea infecției cu H.pylori și a COVID-19

- Jul 24, 2020-

De la izbucnirea COVID-19, purtarea măștilor, spălarea mâinilor frecvent și faptul de a ieși mai rar a devenit codul comun de conduită pentru persoanele aflate în stadiul de prevenire și control al epidemiilor. Mai ales după mai multe incidente de COVID-19 cauzate de adunări, apelurile pentru utilizarea de bețișoare publice și split au devenit din ce în ce mai populare.

Advocate mese divizate, preveni covid-19 și pentru a preveni răspândirea Helicobacter pylori.


H.pylori este singura specie de microorganisme cunoscută pentru supraviețuirea acidului gastric. Acesta este recunoscut de Către Organizația Mondială a Sănătății ca un cancerigen clasa I pentru cancerul gastric, iar riscul de cancer este confirmat.


Datele arată că infecția cu Helicobacter pylori crește riscul de cancer gastric de 2,7-12 ori. Dacă nu există nici o infecție, cel puțin 35%-89% din cancerul gastric nu va apărea.


Helicobacter pylori se transmite în principal prin salivă. După infecție, cei mai mulți oameni nu au simptome evidente, cauzând mulți oameni să nu știe că au fost infectate.


Atunci când mănâncă cu familia și prietenii, vesela este pătată cu salivă cu bacterii, care intră în alimente și este mâncată de alții. În cazul în care persoana are gastrită el însuși sau are un istoric familial de cancer gastric, riscul de cancer este se va multiplica.


Stai departe de Helicobacter pylori, este într-adevăr necesar să se împartă mese!