Oamenii de stiinta dezvolta dispozitiv pentru a detecta boli diferite 17 – doar la pacientului

- Dec 26, 2016-

ADRIANs în măsura înapoi ca 400 î.Hr., Hipocrate recomandat lui elevii să miros pacienţii lor breathto detecta dacă erau bolnavi.

Acum, cercetătorii din America au inventat un sistem care nu doar că, mai degrabă decât mai ştiinţific.

Noi o analizorul foloseste raze de nano pentru a stabili precis compoziţia chimică a unei persoane respiraţia.


De aceea este capabil să detecteze "semnătura" oricare dintre 17 boli grave, de cancer renal la boala Parkinson.

Respiraţie expirat contine azot, dioxidul de carbon şi oxigen, precum şi cantităţi mici de mai mult de 100 de alte chimicale, dar valoarea relativă a fiecărei substanţe variază în funcţie de starea sănătăţii unei persoane.


Writing în revistaACS Nano, oamenii de ştiinţă descrie cum au analizat rezultatele cu tehnici de inteligenţă artificială pentru a clasifica şi diagnosticarea condiţiile.

Ei au descoperit că fiecare boala produce o breathprint unic chimice volatile, bazat pe valori diferite de 13 componente.


Ele au arătat că prezenţa bolii o ar împiedica detectarea altora.

Tehnologia permite un dispozitiv ieftin şi portabil breathlyser-stil, care costă cât mai puţin de £24 şi este capabil să ecran pentru diverse boli într-un mod non-invaziv.


Plumb autor profesorul Hossam Haick, a declarat: andquot; Am constatat că, aşa cum fiecare dintre noi au o amprenta unica, fiecare dintre bolile am studiat are o respiraţie unică de imprimare, o şi #39; signatureand #39; componentelor chimice.

andquot; Avem un dispozitiv care poate discrimina între ele, care este elegant şi affordable.andquot;


În ultimii ani, oamenii de stiinta au dezvoltat experimentale respiraţia analizatorilor, dar cele mai multe dintre aceste instrumente se concentreze pe un singur tip de boala, cum ar fi cancerul.