Rezultatele testelor de respirație la pacienții adulți cu suspiciune de micșorare bacteriană intestinală intestinală

- Apr 02, 2019-

Rezultatele testelor respiratorii la pacienții adulți suspectați de supraaglomerare bacteriană intestinală mică

Johanna Mattsson , 1 Maria Teresa Minaya , 2 Milka Monegro , 2 Benjamin Lebwohl , 2 Suzanne K. Lewis , 2 Peter HR Green , 2 și Reidun Stenberg 2, 3 Informații pentru autor Articole cu privire la drepturile de autor și informații privind licența Disclaimer Acest articol a fost citat de alte articole în PMC. Mergi la:

Abstract

Scop:

Scopul a fost de a investiga rezultatele testelor respiratorii la pacienții cu SIBO suspectat și simptomele indicative ale SIBO, diagnosticate prin testarea respirației.

Fundal:

Testul de respirație este folosit pentru a detecta supraaglomerarea bacteriană intestinală mică (SIBO) prin măsurarea hidrogenului și a metanului produs de bacteriile intestinale.

metode:

Acest studiu retrospectiv transversal a inclus 311 de pacienți cu simptome gastro-intestinale care au suferit testul respirației pentru evaluarea SIBO la Celiac Disease Center, la Universitatea Columbia, New York, în perioada 2014-2015. Pacienții au fost împărțiți în două grupe, pe baza alegerii medicului: grupul de testare pentru respirație lactuloză (72%) și grupul de testare pentru respirația glucozei (28%). Dintre aceștia, 38% au avut o istorie de boală celiacă sau sensibilitate la gluten nonceliacă.

Rezultate:

În total, 46% au avut un test de respirație pozitiv: 18% au fost pozitive pentru metan, 24% pozitive pentru hidrogen și 4% pozitive pentru ambele gaze (p = 0,014). De asemenea, 50% au avut un rezultat pozitiv pentru respirația lactulozei, iar 37% au avut un rezultat pozitiv al respirației prin glucoză (p = 0,036). Cel mai frecvent simptom pentru efectuarea testului respirator a fost balonarea și singurul simptom clinic care a arătat în mod semnificativ un test de respirație pozitiv pentru glucoză a fost creșterea gazului (p = 0,028).

Concluzie:

Testul de respirație la lactoză a fost mai frecvent pozitiv decât testul de respirație cu glucoză. Posibilitatea de hidrogen a fost mai frecventă decât metanul. Umflarea a fost cel mai frecvent perceput simptom al pacienților care au suferit testul respirației, dar singurul simptom clinic semnificativ pentru un test de respirație pozitiv pentru glucoză a fost creșterea gazului. Mai mult, rezultatele au arătat că nu a existat o asociere semnificativă între rezultatele testelor respiratorii pozitive și sexul, vârsta, sensibilitatea la gluten non-celiacă sau boala celiacă.

https://lnkd.in/d3--dH3

H2