Trăiască periculos: Cum Helicobacter Pylori supravieţuieşte în stomacul omului

- Jul 27, 2016-

Trăiască periculos: cum supravieţuieşte Helicobacter pylori la nivelul stomacului uman


Montecucco, C.

Articolul în natura clienţilor moleculare celule Biologie · Iulie 2001


Helicobacter pylori este o bacterie Gram negativi, specializată în colonizarea stomacului uman, o nişă ecologică unic, caracterizat prin pH foarte acid — o condiţie letale pentru cei mai mulţi microbi. H. pylori este atât de bine adaptat la acest mediu neprietenos că, după prima infecţie, care apare de obicei mai devreme în viaţă, se stabileşte o infecţie cronică continuă. Selectarea unei nişe cu nici o concurenţă şi capacitatea de a stabili o infecţie cronică face H. pylori una dintre cele mai de succes paraziţii bacteriene umane, care colonizeaza mai mult de jumătate din populaţia umană.


Compararea H. pylori izolate la pacienţii de origine etnica diferite şi locaţii geografice indică faptul că lor secvenţe de nucleotide segrega în mod similar cu cele ale oamenilor. Acest lucru sugerează că această bacterie era deja prezentă în stomac de om, atunci când au plecat în Africa pentru a coloniza lumea, şi co-a evoluat cu ei de atunci. Prin urmare, este probabil că oamenii primitivi a suferit de dureri de stomac, deşi primele rapoarte scrise au fost făcute de medicii antice greceşti şi ulcere gastrice au fost prima described5 în 1586.


Cele mai multe persoane infectate sunt asimptomatice, cu inflamarea moderat detectabil doar prin biopsie si histologie. Cu toate acestea, o minoritate importantă dintre ele (15 – 20 %) în timpul vieţii lor dezvolta patologii severe gastroduodenale, inclusiv stomacul şi ulcere duodenale, ADENOCARCINOAME şi stomac LIMFOAME. Rezultate diferite de infecţie sunt considerate a fi influenţată în mod substanțial de o reacţie excesiv sau inadecvat de gazdă, de polimorfisme bacteriene si de factorii de mediu.


Succes durată viaţă colonizarea stomacului uman de H. pylori este realizat printr-o combinaţie de factori, care adresa provocările diferite prezentate de harsh mediu H. pylori sintetizează o urează să tampon cu pH a împrejurimilor sale imediate în stomac. Forma elicoidale şi acţiunea de flagella lăsaţi-l să traverseze strat gros de MUCUS garnitură de stomac. H. pylori apoi se leagă de LEWIS ANTIGENELOR prezente pe celulele gastrice gazdă, si secreta factori care atrage şi de a stimula celulele inflamatorii, precum şi multifuncţionale toxina VacA. Ultima, prezenţa cag patogenitate island, un 40-kb ADN-ului, care codifica un tip IV secreţia de sistem, pare să fie necesară pentru fitness optime de bacterie şi aspectul trăsăturilor patogene.