Este Helicobacter pylori Un factor de risc pentru bolilor coronariene?

- Mar 21, 2017-

Este infectia cu helicobacter pylori un factor de risc pentru boala coronariana?


Mehran Rogha (1), Marjan Nikvarz (2), Zahra Pourmoghaddas (3), Keivan Shirneshan (4), Davood Dadkhah (2), Masoud Pourmoghaddas (5)Abstract

CONTEXT: Există încă controverse cu privire la asocierea Helicobacter pylori (H. pylori) infecție cu boală cardiacă coronariană (CHD). Acest studiu conceput pentru a evalua această asociere într-un eșantion de iranienilor populației.


METODE: istorie de droguri medicale și precum și condiții de repaus alimentar probe de sange de la 112 pacienți consecutivi care au fost candidat pentru angiografia coronariana au fost luate pe zi. Cateterizare Postul probe de sange au fost utilizate pentru a măsura proteina C reactiva (CRP), anti H. pylori imunoglobulina G (H. pylori IgG anti) și interlukine-6 (IL6). Potrivit rapoartelor de angiografie, participanții au fost împărțiți în pacienți cu (n = 62) sau fără boală coronariană (n = 43). Pentru a compara asocierea dintre infectia cu H. pylori cu boală coronariană, cu variabile multiple teste de regresie logistică s-au folosit prin ajustarea vârstă și sex, vârstă și sex, plus antecedente de diabet zaharat (DZ), dislipidemia (DLP), și / sau hipertensiune arterială (HTA), CRP starea și nivelul de IL-6.


REZULTATE: Șaizeci și doi pacienți cu boală coronariană și 43 de participanti, fara CHD au fost inrolati in prezentul studiu. Varsta medie a pacientilor cu si fara CHD au fost 62,4 ± 9,5 și ± 59.0, respectiv 10.5 ani. analiza multivariata regresie logistică după ajustarea pentru istoria DM și / sau DLP și / sau HTN, plus CRP starea și nivelul de IL-6 au arătat o asociere semnificativă a infecției cu H. pylori cu boală coronariană (OR 3,18, 95% CI 1.08-9.40).


CONCLUZIE: infecția cu H. pylori este unul dintre factorii de risc probabil pentru CHD independent de istoria DM, DLP, HTN, starea CRP și nivelul de IL-6.


pylori.png