Cum să știu dacă am Helicobacter Pylori?

- Jun 23, 2020-

Cum să știu dacă am Helicobacter pylori

be77091a-d019-47ef-86e9-fac1913d1f90-aaron-amat_shutterstock


Împărțim corpul nostru cu multe alte organisme, iar unul pe care multe persoane îl poartă, adesea fără să-și dea seama, este o bacterie numită H.pylorior Helicobacter pylori. Acest parazit trăiește în stomac și poate provoca o serie de probleme digestive și, probabil, mai multe. Cu toate acestea, multe persoane îl poartă, fără a experimenta simptome.


H. pylori are formă de spirală și trăiește în mod obișnuit în căptușeala stomacului, simptomele sale includ indigestie, cum ar fi dureri de arsură sau disconfort (de obicei în abdomenul superior), burping sau balonare, greață, vărsături sau senzație plină după consumul unei cantități mici de alimente.


Iată câteva lucruri de știut dacă credeți că puteți avea H. pylori, potrivit experților.


● În lumea în curs de dezvoltare, aproape toată lumea primește H. pylori în timpul copilăriei, deși se încetinește pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. mai puțin obișnuită în copilărie și despre persoanele care o duc la vârsta de 60 de ani. Deci, șansele de a o obține la un moment dat în viața ta sunt destul de mari.

● H Pylori poate provoca simptome incluzând dureri abdominale, greață, burping și, în cazuri severe, ulcerații la stomac sau cancer la stomac, Dacă experimentați acest tip de simptome, puteți fi evaluați pentru H. pylori printr-un test de scaun , colonoscopie, test de respirație sau test de sânge. De obicei, acesta va fi tratat cu antibiotice și bismut.

● Cercetările încep să se desfășoare pe axa acută-creier - conexiunea dintre sănătatea digestivă și sănătatea mintală.Dacă aveți simptome asociate cu H. pylori, adresați-vă medicului dumneavoastră despre testare. Dacă nu, nu îl transpira; chiar dacă' s-a reședințat în stomacul tău, nu a câștigat' nu poate cauza neapărat probleme atâta timp cât intestinul tău este sănătos.

201705261648164473945