Infecţia cu Helicobacter Pylori creste riscul de accident vascular cerebral ischemice ulterioare

- May 17, 2016-

Helicobacter pylori(HP) este o bacterie Gram negativi, in forma de spirala microaerophilic. HP poate fi o infectie bacteriana pe tot parcursul vieţii a mucoasei gastrice, care este în primul rând dobândite în timpul copilăriei.


HP infecţie (HP-I) este o infecţie răspândită la om, iar prevalenţa sa este corelată pozitiv cu populaţia de vârstă. Seroprevalențe HP-I-a fost observat pozitiv la ~50 % din populatia lumii, iar rezultatele indică un număr mai mare de HP-în curs de dezvoltare decât în ţări dezvoltate. Proporţii mari populații din Asia, în special populaţiile chineză, japoneză şi coreeană, sunt infectate cu HP. HP-am poate cauza diverse boli, cum ar fi gastrite cronice, ulcer peptic şi gastric cancer. În plus, a fost HP ambele asociate epidemiologică şi

pathogenetically cu Ateroscleroza coronariana, dar datele privind relaţia dintre cronice HP-am si accident vascular cerebral ischemic (IS) sunt contradictorii. Accident vascular cerebral este principala cauza de deces şi invaliditate atât pentru bărbaţi şi femei din întreaga lume, şi este cel mai comun tip de accident vascular cerebral. Identificarea factorilor de risc potenţial este o metodă eficientă pentru prevenirea este.


Se dovedeşte că cronice HPeste semnificativ asociat cu un risc crescut de IS, este deosebit de nonembolic. Anti-HP terapie poate avea o influenta benefica este prevenirea. Un proces suplimentare ideal potenţiali care examinează asocierea HP-I cu IS, care implică terapie antibacteriene şi antiinflamatoare, poate dovada definitivă.