Infecţia cu Helicobacter Pylori şi de dezvoltare a cancerului Gastric

- Jul 19, 2016-

Helicobacter pylori Infecţie şi dezvoltarea cancerului Gastric


FUNDAL

Desi multe studii au găsit o asociere între infecţia cuHelicobacter pylori şi de dezvoltare a cancerului gastric, multe aspecte de această relaţie rămâne incertă.

METODE

Am studiat prospectiv 1526 japoneză pacienţii care au avut ulcer duodenal, ulcer gastric, gastrice hiperplazia sau dispepsie nonulcer în momentul înscrierii; 1246 a H. pylori de infectare şi 280 nu. Urmărire medie a fost de 7,8 ani (gama, 1.0 la 10.6). Pacienţii au suferit endoscopie cu biopsie la înscriere şi apoi între unul şi trei ani după înscriere. Infecţia cu H. pylori a fost evaluată prin examen histologic, indeterminat şi rapidă ureazei teste şi a fost definit de un rezultat pozitiv pe oricare dintre aceste teste.

REZULTATELE

Cazurile de cancer gastric dezvoltat în 36 (2.9 %) dintre infectate şi nici unul dintre pacienţii neinfectaţi. Au existat 23 de tip intestinal şi 13 difuze de tip cancer. Printre pacienţii cu infecţia cu H. pylori , cei cu atrofie gastrică severă, gastrită corpus-predominantă şi metaplazia intestinala s-au un risc semnificativ mai mare pentru gastric cancer. Am detectat cancere gastrice 21 (4,7 %) de pacienţi 445 cu nonulcer dispepsie, 10 (3,4 %) de 297 cu ulcer gastric, 5 (2,2 %) 229 cu polipi hiperplastice gastrice, şi nici unul dintre 275 cu ulcer duodenal.

CONCLUZII

Cancerul gastric se dezvolta la persoanele infectate cu H. pylori dar nu la persoanele neinfectate. Cei cu descoperirile histologice de atrofie gastrică severă, corpus-predominant gastrita sau metaplazie intestinala sunt la risc crescut. Persoanele cu H. pylori infecţie şi nonulcer dispepsie, ulcer gastric sau polipi hiperplastice gastrice sunt, de asemenea, la risc, dar nu cei cu ulcer duodenal sunt.