Infecţia cu Helicobacter Pylori şi tulburările Extragastric la copii

- Jun 30, 2016-

Helicobacter pylori de infectare şi tulburările extragastric la copii: O actualizare critică *


Lucia Pacifico, John F Osborn, Valeria Tromba, Sara Romaggioli, Stefano Bascetta, Claudio Chiesa


Rezumat


Helicobacter pylori (H. pylori) este o infectie foarte raspandita, grave şi cronice, care a fost asociat cauzal cu un spectru divers de tulburări extragastric inclusiv anemie feripriva, cronică purpura thrombocytopenic idiopatica, întârzierea creşterii şi diabet zaharat.


Relaţia inversă de H. pylori prevalenţa şi creşterea alergii, raportate la studiile epidemiologice, a stimulat cercetări pentru elucidarea potenţial mecanismele fiziopatologice care stau la baza.


Desi H. pylori este dobândit cel mai frecvent în timpul copilăriei în ambele dezvoltate şi în curs de dezvoltare, medicii sunt mai puţin familiarizaţi cu literatura de specialitate pediatrie în domeniul. O mai bună înţelegere a H. pylori spectrul de boli în copilărie trebuie să conducă la recomandări mai clare despre testarea pentru şi tratarea H. pylori de infectare la copiii care sunt mai susceptibile de a dezvolta sechele clinice.


O provocare în continuare clinice este dacă progresivă scădere a H. pylori în ultimele decenii, instigat de practică clinică modernă, poate avea alte consecinţe de sănătate.


© 2014 Baishideng Publishing Group Co, Limited. Toate drepturile rezervate.


Cuvinte cheie: Helicobacter pylori; Copii; Anemie feripriva; Cronică purpura thrombocytopenic idiopatica; Retard de creştere; Astm; Alergie; Diabet zaharat