Infecţia cu Helicobacter Pylori şi stadiul final al bolii renale

- Jun 21, 2016-

Asociere între Helicobacter pylori de infectare şi ulterioare riscul de stadiul final al bolii renale: studiu de cohortă A Nationwide Population-Based

http://www.Medscape.com/viewarticle/843877?nlid=82190_465&src=wnl_edit_medp_gast&UAC=194756SV&Spon=20

Rezumat

Obiective & fundal Asocierea dintre infecţia cu Helicobacter pylori şi stadiul final al bolii renale (IRST) evenimente rămâne necunoscut. Am evaluat relaţia dintre H. pylori infecţie care necesită internare şi riscurile ulterioare de IRST.

Metode Acest lucru a fost un studiu de cohortă retrospectiv în care datele din sistemul național de asigurări de sănătate din Taiwan a fost folosit. H. pylori-infectate cohorta cuprins 20.068 de pacienţi. Fiecare participant a fost compensată de frecvenţă de vârstă şi sex cu 4 persoane din populaţia generală fără H. pylori-infectate. Analiza de regresie Cox pericolelor proporţională a fost folosit pentru a estima influenţa H. pylori de infectare pe riscul de IRST.

Rezultatele Incidenţa globală a IRST a fost 3.72 ori mai mare în H. pylori-cohorta infectat decât în cohorta neinfectate (11,1 vs. 2.96 pe parcursul 1000), cu un HR ajustate de 2,58 [95 % interval de încredere (CI) = 2.33 – 2.86]. Riscul de IRST semnificativ crescut la pacienţii cu H. pylori de infectare combinat cu cel puțin unul dintre următoarele comorbidities concomitente: hipertensiune arterială, diabet zaharat, hiperlipidemie şi coronariene boli.

Concluzii Acest lucru este în prezent cel mai mare neam pe bază de studiu în care riscul de IRST în H. pylori-pacienţii infectaţi a fost examinat. Infecţia cu H. pylori a fost asociat cu un risc ulterioare de IRST. H. pylori-pacienţii infectaţi cu boli concomitente cronice de rinichi (CKD) sau factori de risc boli cardiovasculare (CVD) au un risc mai mare de IRST decât au fost cei care au avut un singur CKD sau CVD factor de risc.