Helicobacter pylori si tulburari legate de sarcina

- Mar 20, 2017-

Helicobacter pylori și a tulburărilor legate de sarcina


Simona Cardaropoli, Alessandro Rolfo, Tullia Todros


Subscrieri on-line: http://www.wjgnet.com/esps/ bpgoffice@wjgnet.com doi: 10.3748 / wjg.v20.i3.654
Lume J Gastroenterol 2014 21 ianuarie; 20 (3): 654-664 ISSN 1007-9327 (print) ISSN 2219-2840 (online) © 2014 Baishideng Publishing Group Co, Limited. Toate drepturile rezervate.


Abstract

infecției cu Helicobacter pylori (H. pylori) este investigat in bolile gastrice chiar și în timpul sarcinii. În special, această bacterie Gram negativ pare a fi asociat cu hyperemesis, o formă severă de greață și vărsături în timpul sarcinii.

Pe parcursul ultimului deceniu, relația dintre H. pylori si mai multe boli extra-gastrice a apărut puternic în literatura de specialitate. Corelația dintre infecția cu H. pylori și a tulburărilor legate de sarcina a fost axat în principal pe anemie deficit de fier, trombocitopenie, malformații fetale, avort, pre-eclampsie si restrictie de crestere fetale.

infecția cu H. pylori ar putea avea un rol în patogeneza diferitelor tulburări legate de sarcină prin intermediul unor mecanisme diferite: epuizarea de micronutrienti (fier si vitamina B12), in anemie materne si fetale defecte de tub neural; inducție locală sau sistemică de citokine pro-inflamatorii si elibereaza de stres oxidativ în tulburări gastrointestinale și de pre-eclampsie; reacție încrucișată între antiH specifice. Anticorpii pylori si antigene localizate in tesutul placentar si celulele endoteliale (preeclampsia, restrictie de crestere fetale, avort spontan).

Din moment ce infecția cu H. pylori este cel mai probabil dobândită înainte de sarcină, este larg crede că modificările hormonale și imunologice care apar în timpul sarcinii ar putea activa latent H. pylori cu un impact negativ nu numai asupra sănătății materne (deficit de nutritie, de afectare a organelor, deces), dar De asemenea, asupra fătului (creștere insuficientă, malformații, deces) și consecințele cândva pot fi observate mai tarziu in viata.

Un alt aspect important abordat de investigatori a fost de a determina dacă este posibilă transmiterea infecției cu H. pylori de la mamă la copil și dacă antiH materne. Anticorpii pylori ar putea preveni infecția sugarului. Studii privind noi metode de diagnostic si terapeutice pentru H. pylori nu sunt mai puțin importante, deoarece acestea sunt subiecte extrem de sensibile în condiții de sarcină.

Ar putea fi interesant pentru a studia posibila corelare dintre infectia cu H. pylori și a altor boli legate de sarcina de etiologie necunoscută, cum ar fi diabetul zaharat gestațional, colestaza obstetrice si nastere prematura spontana. Din moment ce infecția cu H. pylori este tratabilă, demonstrarea rolului său cauzal în tulburările legate de sarcină va avea implicații socio-economice importante.

© 2014 Baishideng Publishing Group Co, Limited. Toate drepturile rezervate.

728px-Cure-H.-Pylori Natural-Step-17-Version-2.jpg