Helicobacter Pylori si riscul de Cancer (foaie de fapt)

- Sep 09, 2016-

Cancerul gastric sau cancerul de stomac, a fost considerat o singură entitate. Acum, oamenii de ştiinţă împărţiţi acest cancer în două clase principale: gastric cardia cancer (cancer de top centimetru din stomac, unde o intalneste pe esofag) şi non-cardia cancer gastric (cancer în toate celelalte domenii ale stomacului).

În funcţie de NCIand #39; s supraveghere, epidemiologie, şi sfârşitul rezultate (SEER) Program, aproximativ 21.600 de oameni în Statele Unite vor fi diagnosticate cu gastric cancer şi 10.990 de oameni vor muri de acest cancer în 2013. Cancerul gastric este a doua cea mai frecventa cauza de decese legate de cancer din lume, omorând aproximativ 738.000 de persoane în cancerul de 2008.Gastric este mai puţin frecvente în Statele Unite şi alte ţări occidentale decât în ţări din Asia şi America de Sud.

În general incidenta cancerului gastric este în scădere. Cu toate acestea, acest declin este în principal în ratele de cancer gastric non-cardia. Cancerul gastric cardia, care a fost o dată foarte neobişnuit, a crescut în incidenţă în ultimele decenii.

Infecţie cuH. pylorieste identificat cauza principală a cancerului gastric. Alti factori de risc pentru gastric cancer sunt gastrita cronica; vârsta înaintată; sexul masculin; o dieta bogata in alimente sărate, afumate sau prost conservate si saraca in fructe si legume; tutun de fumat; anemia pernicioasa; o istorie de stomac Chirurgie pentru condiţii benigne; şi un istoric familial de cancer la stomac.

H. pyloria diferitor asociaţii cu două clase principale de gastric cancer. Întrucât persoanele infectate cuH. pyloriau un risc crescut de cancer gastric non-cardia, riscul de cancer gastric cardia este mărită şi poate fi chiar diminuat.

Ce dovezi Arată căH. pyloriinfecţie provoacă cancer gastric non-cardia?

Studiile epidemiologice au aratat ca persoanele infectate cuH. pyloriau un risc crescut de Adenocarcinom gastric. Creşterea riscului pare să se limiteze la cancer gastric non-cardia. De exemplu, o 2001 combinate analize a 12 studii caz-controlH. pylorişi gastric cancer estimează că riscul de cancer gastric non-cardia a fost aproape şase ori mai mare pentruH. pylori-infectate oameni decât pentru persoanele neinfectate.

Dovezi suplimentare pentru o asociere întreH. pyloriinfecţie şi riscul de cancer gastric non-cardia vine de la studii de cohortă prospectiv, cum ar fi alfa-tocoferol, beta-caroten (ATBC) Cancer studiu de prevenire la subiecţii Finland.Comparing care au dezvoltat cancer gastric non-cardia cu subiecţii de control cancer-free, cercetatorii au descoperit căH. pylori-persoane infectate au un risc crescut de aproape opt părţi pentru non-cardia gastricecANCER.

Ce este catalina-pozitiveH. pylorişi cum afectează riscul de cancer esofagian şi gastric?

UneleH. pyloribacterii utiliza un ac, cum ar fi apendice pentru a injecta o toxină produsă de o genă numită () cytotoxin asociat genei ACatalina) în intersecţii unde întâlnesc celule din mucoasa stomacului. Aceasta toxina (cunoscut sub numele de catalina) modifică structura celulelor stomacului şi permite bacteriilor să ataşaţi-le mai uşor. Expunerea pe termen lung la toxina provoacă inflamaţia cronică. Cu toate acestea, nu toate tulpinile deH. pyloritransportaCatalinagena; cei care sunt clasificate caCatalina-pozitiv.

Dovezi epidemiologice sugerează că infecţia cuCatalina-tulpini pozitive este în special asociat cu un risc crescut de cancer gastric non-cardia si cu riscuri reduse de cancer gastric cardia şi adenocarcinom esofagian. De exemplu, o meta-analiză a 16 studii de caz-control efectuat din întreaga lume au arătat că persoanele infectate cuCatalina-pozitivH. pyloria avut de două ori riscul de cancer gastric non-cardia decât persoanele infectate cuCatalina-negativH. pylori. În schimb, un studiu de caz-control efectuat în Suedia a constatat ca persoanele infectate cuCatalina-pozitivH. pyloriau avut un risc statistic semnificativ reduse de adenocarcinom esofagian.În mod similar, un alt studiu de caz-control efectuat în Statele Unite a constatat că infecţia cuCatalina-pozitivH. pyloria fost asociat cu un risc redus de adenocarcinom esofagian şi cancerului gastric cardia combinate, dar că infecţia cuCatalina-negativ tulpini nu a fost asociată cu un risc.

Cercetările recente a sugerat un potenţial mecanism prin care ar putea contribui catalina gastrice carcinogeneză. În trei studii, infecţie cu catalina-pozitivH. pyloria fost asociat cu inactivarea proteinelor supresoare tumorale, inclusiv p53.