Helicobacter Pylori si cancerul

- Aug 01, 2016-

Helicobacter pylori si cancerul

  • Resize font

  • Print

  • Email

  • Facebook

  • Twitter

  • Google+

  • Pinterest

Ce esteHelicobacter pylori?

Helicobacter pylori, sauH. pylori, este o formă de spiralăbacteriecare creşte înmucusstrat că straturi în interiorul stomacului uman.

Pentru a supravieţui în mediul dur, acide a stomacului,H. pylorisecreta o enzima numita ureaza, care converteşte chimiceureela amoniac. Producţia de amoniac în jurulH. pylorineutralizeaza aciditatea din stomac, făcându-l mai primitor pentru bacterie. În plus, forma elicoidaleH. pyloripermite de a se adânci în stratul de mucus, care este mai putin acid decat interiorul spaţiu, sau lumenul, de stomac.H. pyloriPuteţi, de asemenea, ataşaţi la celulele acea linie suprafaţa interioară a stomacului.

Deşicelulele imuneîn mod normal, care recunoaşte şi atac invadeze bacterii se acumulează lângă site-uri deH. pyloriinfecţie, ele sunt în imposibilitatea de a ajunge la mucoasa stomacului. în plusH. pyloria dezvoltat moduri de a interfera cu localrăspunsurile imune, făcându-le ineficiente în eliminarea această bacterie (1,2).

H. pyloria coexistat cu humans pentru multe mii de ani, şi infecţie cu această bacterie este comun. Centers for Disease Control şi prevenire (CDC) estimează că aproximativ două treimi din populaţia lumii porturi bacterie, cu ratele de infectare în mult mai mare în țările în curs de dezvoltare decât în ţările dezvoltate.

DeşiH. pyloriinfecţie nu produce boala la persoanele cele mai infectate, este un factor de risc major pentruUlcerul pepticboala şi este responsabil pentru majoritatea ulcerelor intestinului stomac şi superior. Mai multe informaţii despreH. pylorişi bolii ulceroase este disponibil de laInstitutul Naţional de diabet şi digestiv şi boli renale.

În 1994, Agenţia Internaţională pentru cercetare în Cancer clasificateH. pylorica ocancerigen, sau agent cauzatoare de cancer, la om, în ciuda rezultate contradictorii în timp. De atunci, a fost ce în ce mai acceptat faptul că colonizarea stomacului cuH. pylorieste o cauza importanta de gastric cancer şi de Limfom gastric mucoasa asociate ţesutului limfatic (MALT). Infecţie cuH. pylorieste de asemenea asociat cu un risc redus de adenocarcinom esofagian.

H. pylorieste gândit să se răspândească prin apă şi alimente contaminate si prin contact direct sîngerînde. În cele mai multe populaţii, bacteria este primul dobândite în timpul copilăriei. Infecţie este mult mai probabil în copiii care trăiesc în sărăcie, în condiţii de aglomerat şi în zonele cu salubritate sărace.

Ce este gastric cancer?

Cancerul gastric sau cancerul de stomac, a fost considerat o singură entitate. Acum, oamenii de ştiinţă împărţiţi acest cancer în două clase principale: gastric cardia cancer (cancer de top centimetru din stomac, unde o intalneste pe esofag) şi non-cardia cancer gastric (cancer în toate celelalte domenii ale stomacului).

conformNCI pe supraveghere, epidemiologie şi sfârşitul rezultate (SEER) Program, aproximativ 21.600 de oameni în Statele Unite vor fi diagnosticate cu gastric cancer şi 10.990 de oameni vor muri de acest cancer în 2013. Cancerul gastric este a doua cea mai frecventa cauza de decese legate de cancer din lume, uciderea aproximativ 738.000 de persoane în 2008)3). Cancerul gastric este mai puţin frecvente în Statele Unite şi alte ţări occidentale decât în ţări din Asia şi America de Sud.

În general cancerul gastricincidentaeste în scădere. Cu toate acestea, acest declin este în principal în ratele de cancer gastric non-cardia (4). Cancerul gastric cardia, care a fost o dată foarte neobişnuit, a crescut în incidenţă în ultimele decenii)5).

Infecţie cuH. pylorieste identificat cauza principală a cancerului gastric. Alti factori de risc pentru cancerul gastric includ cronicegastrita; vârsta înaintată; sexul masculin; o dieta bogata in alimente sărate, afumate sau prost conservate si saraca in fructe si legume; tutun de fumat;anemia pernicioasa; o istorie de stomac Chirurgie pentru condiţii benigne; şi un istoric familial de (de cancerul de stomac6,7).

H. pyloria diferitor asociaţii cu două clase principale de gastric cancer. Întrucât persoanele infectate cuH. pyloriau un risc crescut de cancer gastric non-cardia, riscul de cancer gastric cardia este mărită şi poate fi chiar diminuat.

Ce dovezi Arată căH. pyloriinfecţie provoacă cancer gastric non-cardia?

EpidemiologiceStudiile au aratat ca persoanele infectate cuH. pyloriau un risc crescut de Adenocarcinom gastric (1,2,812). Creşterea riscului pare să se limiteze la cancer gastric non-cardia. De exemplu, o 2001 combinate analiza 12studii de caz-controldeH. pylorişi gastric cancer estimează că riscul de cancer gastric non-cardia a fost aproape şase ori mai mare pentruH. pylori-infectate oameni decât pentru persoanele neinfectate (8).

Dovezi suplimentare pentru o asociere întreH. pyloriinfecţie şi riscul de cancer gastric non-cardia vine de lapotenţialistudii de cohortăcum ar fiAlfa-tocoferol,Beta-caroten(ATBC) Cancer prevenire studiu în Finlanda)13). Compararea subiecte care au dezvoltat cancer gastric non-cardia cu subiecţii de control cancer-free, cercetatorii au descoperit căH. pylori-persoane infectate a avut o aproape opt părţi risc crescut pentru cancer gastric non-cardia (14).

Ce este dovada căH. pyloriinfecţia poate reduce riscul de anumite tipuri de cancer?

Mai multe studii au detectat o relaţie inversă întreH. pyloriinfecţie şi () cancerul gastric constantin1416), cu toate că dovezile nu este în întregime coerente (17,18). Posibilitatea de a o relaţie inversă între bacterie si cancerul gastric cardia este susţinută de scăderea corespunzătoareH. pyloriratele de infectare în ţările occidentale în secolul trecut — rezultatul de igienă îmbunătăţite şi utilizarea de antibiotice pe scară largă- şi creşterea ratelor de cancer gastric cardia în aceste regiuni acelaşi.

Similareepidemiologicedovezile sugerează căH. pyloriinfecţia poate fi asociată cu un risc mai mic de adenocarcinom esofagian. De exemplu, o marestudiu de caz-controlîn Suedia au arătat că riscul de adenocarcinom esofagian înH. pylori-persoane infectate a fost o treime de persoane neinfectate (15). ADRIANmeta-analiza13 studii, inclusiv studiu suedez, a constatat o reducere de 45 la sută în risc de adenocarcinom esofagian cuH. pyloriinfecţie)19). În plus, ca şi în cazul cancerului gastric cardia, creşteri dramatice în ratele de adenocarcinom esofagian în mai multe ţări occidentale paralel scade înH. pyloriratele de infectare.

Cum s-ar puteaH. pyloriinfectie scad riscul de unele tipuri de cancer, dar creşte riscul de alte tipuri de cancer?

Deşi nu se cunoaşte pentru anumite cumH. pyloriinfecţie creşte riscul de cancer gastric non-cardia, Unii cercetatori speculeaza că prezența pe termen lung, oinflamatoriirăspuns predispune celulele din stomac garnitură pentru a deveni canceroase. Această idee este susţinută de constatare care a crescut cu expresie dintr-un singurcitokine(interleukin-1 1-beta) în stomac aşoareci transgenicicauzele sporadice (inflamatia si cancerul gastric20). Mobil crescut cifra de afaceri rezultată din distrugerile celulare în curs de desfăşurare ar putea creşte probabilitatea ca celulele va dezvolta dăunătoare mutaţii.

Una dintre ipoteze care ar putea explica reduce riscurile de cancer gastric cardia şi adenocarcinom esofagian înH. pylori-persoane infectate se referă la declinul în aciditate stomac, care este adesea văzut după decenii deH. pyloricolonizare. Acest declin ar reduce acidulrefluxin esofag, un factor de risc major pentru adenocarcinoame care afectează partea superioară stomac şi esofag.

Ce esteCatalina-pozitivH. pylorişi cum afectează riscul de cancer esofagian şi gastric?

UneleH. pyloribacterii utiliza un ac, cum ar fi apendice pentru a injecta o toxină produsă de o genă numităcytotoxin-asociat genei A ()Catalina) în intersecţii în cazul în care celulele mucoasei stomacului să îndeplinească ()21,22). Aceasta toxina (cunoscut sub numele de catalina) modifică structura celulelor stomacului şi permite bacteriilor să ataşaţi-le mai uşor. Expunerea pe termen lung la toxina provoacă inflamaţia cronică. Cu toate acestea, nu toate tulpinile deH. pyloritransportaCatalinagena; cei care sunt clasificate caCatalina-pozitiv.

Epidemiologicedovezile sugerează că infecţia cuCatalina-tulpini pozitive este în special asociat cu un risc crescut de cancer gastric non-cardia si cu riscuri reduse de cancer gastric cardia şi adenocarcinom esofagian. De exemplu, unmeta-analiza16 studii de caz-control efectuate în jurul lumii a aratat ca persoanele infectate cuCatalina-pozitivH. pyloria avut de două ori riscul de cancer gastric non-cardia decât persoanele infectate cuCatalina-negativH. pylori(23). În schimb, un studiu de caz-control efectuat în Suedia a constatat ca persoanele infectate cuCatalina-pozitivH. pyloriau avut un risc statistic semnificativ reduse de adenocarcinom esofagian (16). În mod similar, un alt studiu de caz-control efectuat în Statele Unite a constatat că infecţia cuCatalina-pozitivH. pyloria fost asociat cu un risc redus de adenocarcinom esofagian şi cancerului gastric cardia combinate, dar că infecţia cuCatalina-negativ tulpini nu a fost asociată cu risc (24).

Cercetările recente a sugerat un potenţial mecanism prin care catalina ar putea contribui la gastricecarcinogeneză. În trei studii, infecţie cu catalina-pozitivH. pyloria fost asociat cu inactivareasupresoare tumoraleproteine, inclusiv () p5325–27).

Ce este Limfomul gastric mucoasa asociate ţesutului limfatic (MALT), şi ceea ce este o dovadă că aceasta poate fi cauzată deH. pyloriinfecţie?

GastriceLimfomul MALTeste un tip rar delimfom non-Hodgkincare este caracterizat de multiplicarea lentLimfocitele B, un tip de celule imunitare, în mucoasa stomacului. Acest tip de cancer reprezinta aproximativ 12 % dintreextranodal(in afara de ganglionii limfatici) limfom non-Hodgkin care apare între oameni şi aproximativ 18 la sută din extranodal non-Hodgkin lymphoma printre femei ()28). În perioada 1999 – 2003, incidenţă anuală de limfom de MALT gastric în Statele Unite a fost despre un caz pentru fiecare 100.000 de persoane în rândul populaţiei.

În mod normal, mucoasa stomacului nu are limfoide)sistemul imunitar) ţesut, dar dezvoltarea acest tesut este stimulat adesea ca răspuns la colonizarea mucoasei deH. pylori(2). Doar în cazuri rare are acest tesut ca rezultat Limfomul MALT. Cu toate acestea, aproape toţi pacienţii cu limfom MALT gastric arată semne deH. pyloriinfecţie, şi riscul de apariţie a acestei tumori este mai mult de şase ori mai mare în persoanelor infectate decât în () persoane neinfectate29,30).

EsteH. pyloriinfecţia asociată cu orice alt cancer?

DacăH. pyloriinfecţia este asociat cu riscul de alte tipuri de cancer rămâne neclar. Unele studii au găsit o posibilă asociere întreH. pyloriinfectie si pancreatic cancer, dar dovada este în conflict (31,32). Studii investighează posibilitatea de căH. pylorieste un factor de risc pentru adenocarcinom colorectal (33) sau (de cancer pulmonar32,34) au găsit nici o dovadă că acesta este asociat cu risc de fiecare tip de cancer.

Poate tratamentul pentru eradicareaH. pyloriinfecţie reducerea ratelor de gastric cancer?

Pe termen lung de follow-up de date de la unstudiu clinic randomizatefectuate în Shandong, China — o zonă în cazul în care rata de gastric cancer sunt foarte mari, a constatat că tratamentul pe termen scurt cuantibioticepentru a eradicaH. pylorireduce incidenţa cancerului gastric. În timpul unei perioade de aproape 15 ani dupa tratament, incidenta cancerului gastric a fost redus cu aproape 40 la sută)35). Când rezultatele acestui studiu au fost reunite cu cele mai multe studii mici examinarea efectelor asupra incidenţei cancerului gastricantimicrobianTratamentul pentru eradicareaH. pylori, o reducere similară a fost văzut ()35).

Cine ar trebui să caute de diagnostic şi tratament al oH. pyloriinfecţie?

În conformitate cuCentrele pentru controlul si prevenirea bolilor(CDC), persoanele care au ulcer gastric sau duodenal activ sau antecedente documentate de ulcer ar trebui să fie testate pentruH. pylori, şi, dacă acestea sunt infectate, ar trebui să fie tratate. (Mai multe informaţii sunt disponibile laCDC.) Testarea pentru şi tratareaH. pyloriinfecţia este recomandat, de asemenea, dupărezectiade cancer gastric precoce şi de calitate inferioară Limfom gastric MALT.