H Pylori recurenţă după eradicarea succes

- Aug 31, 2016-

Yaron Niv www.wjgnet.com Yaron Niv, Departamentul de Gastroenterologie, centrul de Medical Rabin şi Sackler Facultatea de medicina, Universitatea din Tel Aviv, Petach Tikva 49100, Israel


Autor contributii: Niv Y proiectat de cercetare, analizează datele şi a scris lucrarea.


Corespondenţă a: Yaron Niv, Departamentul de Gastroenterologie, Rabin Medical Center, Spitalul Beilinson, 100 Jabotinski Street, Petach Tikva 49100, Israel. yniv@Clalit.org.il

Telefon: +972-3-9377237 Fax: +972-3-9210313 primite: 5 ianuarie 2008

Revizuit: 30 ianuarie 2008


Abstract recurenţă de H pylori dupa eradicare este rară în ţările dezvoltate şi mai frecvente în ţările în curs de dezvoltare. Recrudescence (recolonization din aceeaşi tulpină în termen de 12 luni după eradicarea), mai degrabă decât de reinfectare (colonizarea cu o tulpina nou, mai mult de 12 luni după eradicarea) este considerat a fi responsabil pentru majoritatea cazurilor. Această observaţie a fost confirmat doar în ţările dezvoltate, în timp ce în curs de dezvoltare o meta-analiză recentă a demonstrat o rată ridicată de reinfectare. Proporţia de H pylori repetarea anuală a fost 2.67 % şi 13.00 % în ţările dezvoltate şi în curs de dezvoltare, respectiv.


Imbricate meta-analiza (numai cazuri cu un lung de follow-up şi o 13CUBT negativă, un an după eradicarea) a descoperit anual rata de reapariţie a 1.45 % [riscului relativ (RR), 0,54] şi 12.00 % (RR, 0.92) în ţările dezvoltate şi în curs de dezvoltare, respectiv. Aceste rezultatele suport ideea că în ţările dezvoltate multe cazuri de recidiva sunt datorate recrudescence în primul an după eradicarea, cu o picătură de 46 % în repetarea rata după primul an post de eradicare, în timp ce în ţările în curs de reinfectare este mai pronunţat, şi continua în acelaşi ritm de eradicare.


O abordare diferită pentru follow-up după H pylori eradicarea, probabil, este necesară la pacienţii din ţările în curs de dezvoltare, deoarece reinfectare este foarte răspândită.