H. pylori bacterii legate de controlul glicemiei în adulţi tip II diabet

- Jul 22, 2016-

H. pylori bacterii legate de controlul glicemiei în adult tip II diabet


Un nou studiu de cercetatorii de la NYU Langone Medical Center relevă că prezenţa bacteriilor Helicobacter pylori (H. pylori) este asociat cu niveluri ridicate de hemoglobina glicozilată (HbA1c), un biomarker importante pentru nivelurile de glucoză din sânge şi diabet. Asociaţia a fost chiar mai puternică la persoanele obeze, cu un indice mai mare de masă în corporală (IMC).

Rezultatele, care sugerează bacteriile pot juca un rol în dezvoltarea diabetului la adulti, sunt disponibile online în Jurnalul de boli infectioase.

Au existat mai multe studii care evaluează efectul prezenta H. pylori asupra rezultatelor de diabet, dar acesta este primul care a examina efectul asupra HbA1c, un biomarker important, obiective pentru pe termen lung glicemia, a explicat Yu Chen, Dr., MPH, profesor de Epidemiologie la Universitatea din New York School of Medicine, parte de NYU Langone Medical Center.

"Prevalenţa de obezitate si diabet este în creştere într-un ritm rapid, asa ca mai stim despre ce factori afecta aceste condiţii, mai multe şanse avem pentru a face ceva despre asta," a spus Dr. Chen. Uita la efectele de H. pylori HbA1c, şi dacă Asociaţia diferă în funcție de IMC statutul, cu condiţia ce ar putea fi o piesa-cheie de informaţii pentru viitoare de tratament ale diabetului zaharat, a explicat ea.

Tip II diabet cauze un estimat 3,8 de milioane de adulţi decese la nivel global. Au existat rapoarte contradictorii despre asocierea dintre H. pyloriinfection şi tip II diabet. Pentru a înţelege mai bine relaţia betweenH. pylori si boala, Dr. Chen şi Martin J. Blaser, MD, Frederick H. regele profesor de medicină internă și profesor de Microbiologie, analizat datele de participanţi în două naţionale de sănătate şi nutriţie sondaje (NHANES III şi NHANES 1999-2000) pentru a evalua asocierea dintre H. pylori şi niveluri de HbA1c.

"Obezitatea este un factor de risc stabilit pentru diabet zaharat şi este cunoscut ca mare IMC este asociat cu valori crescute ale HbA1c. Separat, prezenţa de H. pyloriis, de asemenea, asociate cu valori crescute ale HbA1c,", a spus Dr. Blaser, care a studiat bacterii pentru mai mult de 20 de ani. "Am emis ipoteza că, având ambele IMC mare şi prezenţa de H. pylori ar fi un efect sinergic, cresterea HbA1c chiar mai mult decât suma a efectului individuale de fiecare factor de risc singur. Acum ştim că acest lucru este adevărat."

H. pylori traieste in stratul de mucoase captuseala stomac în cazul în care acesta persistă timp de decenii. Acesta este dobândit de obicei înaintea vârstei de 10, şi este transmisă în principal în familii. Dr. Blaser studiile anterioare au confirmat bacterie pe link-ul pentru cancerul de stomac şi elucidat gene asociate cu virulenţa sale, în special o gena numita catalina.

În ceea ce priveşte asocierea de H. pylori cu valori crescute ale HbA1c, Drs. Chen și Blaser că bacteria poate afecta nivelurile de doi hormoni de stomac, care ajuta la reglarea glicemiei, şi ei sugerează că eradicarea H. pylori folosind antibiotice în unele persoane obeze în vârstă ar putea fi benefic.

Mai mult de cercetare vor fi necesare pentru a evalua efectele asupra sănătăţii de H. pylori şi eradicarea ei printre diferite grupe de vârstă şi în raport cu starea de obezitate, a constatat autorii.

"Dacă viitorul studii confirma constatarea noastră, este benefic pentru persoanele cu risc de diabet zaharat să fie testate pentru depistarea H. pylori si, in functie de profilul de factor de risc individual" Dr. Chen.

Într-un editorial de însoţire în Jurnalul de boli infectioase, Dani Cohen, Dr., de Universitatea din Tel Aviv din Israel, a subliniat că, în timp ce studiile anterioare au abordat asocierea dintre diabet zaharat de tip II şi H. pyloriin mici mostre, acest studiu analizează două eșantioane naționale mari independente din populaţia generală. Dr. Cohen a fost de acord cu autorii studiului, sugerând că adulţi infectaţi cu H. pylori cu IMC mai mare nivel, chiar dacă asimptomatice, poate fi necesar anti-H. pylori terapie pentru a controla sau preveni tip II diabet. Dacă se confirmă concluziile studiului, Dr. Cohen a scris, "ar putea au implicaţii clinice și sănătatea publică importante."