GASTRO-INTESTINALE TULBURĂRI ÎN TIMPUL SARCINII

- Jul 29, 2016-

Uşoară până la moderată dispepsia este frecvent asociată cu greaţă şi vărsături şi complică aproximativ 50 % din toate sarcinile, şi o diminueaza calitatea vieţii femeilor şi funcţii sociale în timpul sarcinii timpurii. În cele mai multe femei, aceste simptome rezolva lichid şi vitamina Suplimente, precum şi modificarea dietetice. Despre 0,3 % - 2 % din femeile gravide sufera de Hyperemesis Gravidarum (HG) caracterizat prin vărsături severe şi prelungite care deseori duce la deshidratare, dezechilibru electrolitic, cetonemii, ketonuria, şi pierderea în greutate. Deshidratare şi perturbări bază acid poate duce la leziuni renale şi hepatice. Pacientii care manifesta continuă scădere în greutate şi tulburări electrolitice pot fi la risc de restricţie de creştere, anomalii fetale şi greutate de naştere scăzut neonatală. Debutul simptomelor gastro-intestinale este întotdeauna în primul trimestru, dar HG poate persista pe tot parcursul de gestaţie. Etiologia HG, care rămâne încă necunoscută, pare a fi multifactorială şi poate fi rezultatul final al diferite condiţii independenți. Într-adevăr, tratamentul este efectuat pe o bază simptomatic. În special, cauze psihologice, disfuncţii ale tractului gastro-intestinal, endocrin factori genetici incompatibilitate, factori imunologice şi deficienţe nutriţionale au fost considerate parte din mecanismul patologice care stau la baza HG.

S-a demonstrat o asociere pozitivă semnificativă între HG şi H. pylori infecţie de caz-control mai multe studii, şi într-o recenzie sistematică de studii caz-control 14 anterioare, Golberg et al constatat prevalenta mai mare a HG în H. pylori-infectate gravide decât cei neinfectaţi. În ciuda o rată ridicată seropozitivi la femeile gravide cu simptome gastro-intestinale severe în timpul sarcinii timpurii, a fost găsit nici o corelaţie între reacției seropozitive; şi simptomele clinice sau durata lor. Unul dintre cercetătorii rechinul şi colegii a raportat o asociere între H. pylori şi uşoară vărsături în timpul sarcinii timpurii, dar nu cu simptome gastro-intestinale mai târziu în timpul sarcinii. Studiile efectuate pe biopsii endoscopice ale mucoasei gastrice au demonstrat că severitatea simptomelor gastro-intestinale la începutul sarcinii pot fi asociate cu o densitate a H. pylori în epiteliului gastric. În plus, două rapoarte de caz au arătat că tratamentul de eradicare H. pylori reduce severitatea de HG.

S-a propus că o reducere a producţiei de acid gastric în timpul începutul sarcinii ca urmare a crescut acumularea femeii lichidul, hormon steroid modificări şi toleranţă imunologice ar putea duce la activarea latentă H. pylori de infectare, care poate agrava greaţă şi vărsături simptomele.