Eradicarea infecțiilor cu Helicobacter pylori poate fi un tratament cheie pentru boala Parkinson

- Sep 26, 2018-

Eradicarea infecțiilor cu Helicobacter pylori poate fi un tratament cheie pentru boala Parkinson

 • Data:

 • 24 septembrie 2018

 • Sursă:

 • IOS Press

 • Rezumat:

 • În timp ce mutațiile genetice umane sunt implicate într-un număr mic de cazuri de boală Parkinson (PD), marea majoritate a cazurilor sunt de cauze de mediu necunoscute, provocând un interes enorm în identificarea factorilor de risc de mediu implicați.

 • Acțiune:

timg.jpg     

TOATĂ POVESTEA


În timp ce mutațiile genetice umane sunt implicate într-un număr mic de cazuri de boală Parkinson (PD), marea majoritate a cazurilor sunt de cauze de mediu necunoscute, provocând un interes enorm în identificarea factorilor de risc de mediu implicați. Legătura dintre Helicobacter pylori ( H. pylori ) și ulcerele gastrice a fost cunoscută de câteva decenii, dar noi dovezi sugerează că această bacterie dăunătoare poate juca un rol și în PD. O nouă revizuire în Jurnalul bolii Parkinson rezumă literatura actuală privind legătura dintre H. pylori și PD și explorează posibilele mecanisme din spatele asociației.

Într-o revizuire cuprinzătoare a studiilor anterioare, anchetatorii au descoperit patru constatări cheie:

 • Persoanele cu PD sunt de 1,5 ori mai susceptibile de a fi infectate cu H. pylori decat persoanele fara PD.

 • Pacienții cu PD infectați cu H. pylori afișează funcții motorii mai slabe decât pacienții PD negativi ai H. pylori .

 • Eradicarea H. pylori a îmbunătățit funcția motorie la pacienții cu PD față de pacienții cu PD a căror H. pylori nu a fost eradicată.

 • Eradicarea H. pylori a îmbunătățit absorbția levodopa la pacienții cu PD, comparativ cu pacienții cu PD, a căror H. pylori nu a fost eradicată.

Aceasta este o revizuire aprofundata si cuprinzatoare care rezuma toate lucrarile majore din literatura medicala privind boala Parkinson si H. pylori , bacteria comuna a stomacului care cauzeaza gastrita, ulcere si cancer de stomac, a explicat cercetatorul principal David J. McGee, PhD, profesor asociat, Departamentul de Microbiologie si Imunologie, LSU Health Sciences Center-Shreveport, Shreveport, LA, SUA. Concluzia noastra este ca exista o legatura destul de puternica intre H. pylori si boala Parkinsons ca studii suplimentare sunt justificate pentru a determina posibila relatie de cauzalitate.

Anchetatorii au analizat, de asemenea, studiile existente pentru a încerca să găsească posibile căi de testare între infecția bacteriană și Parkinson pentru a pune bazele cercetărilor viitoare. Au găsit patru explicații principale posibile pentru asociere:

 • Toxinele bacteriene produse de H. pylori pot afecta neuronii.

 • Infecția declanșează un răspuns inflamator masiv care provoacă leziuni ale creierului.

 • H. pylori poate perturba flora microbiană intestinală normală.

 • Bacteriile ar putea interfera cu proprietățile de absorbție ale levodopa, medicamentul utilizat în mod obișnuit pentru a trata simptomele bolii Parkinson.

Debutul PD este adesea precedat de disfuncție gastrointestinală, sugerând că afecțiunea ar putea să provină din intestin și să se răspândească în creier de-a lungul axei intestinului cerebral. În cadrul analizei, anchetatorii observă că acest lucru a fost documentat la șobolani.

Screening-ul pacienților PD pentru prezența H. pylori și tratamentul ulterior dacă este pozitiv cu terapia triplă a medicamentului anti- H. pylori poate contribui la îmbunătățirea absorbției levodopa și, în cele din urmă, la ameliorarea simptomelor PD, ceea ce poate conduce la o durată de viață mai lungă la pacienții cu PD.

"Dovezile pentru o asociere puternică între infecția cronică a H. pylori , ulcerația peptică și exacerbarea simptomelor PD se acumulează", a concluzionat dr. McGee.

Cu toate acestea, ipoteza ca infectia cu H. pylori este un factor predispozant, modificator de progresie a bolii sau chiar o cauza directa a PD-ului ramane in mare parte neexplorata. Aceasta patologie intestinala poate fi multifactoriala, implicand H. pylori , microflora intestinala, inflamatie, -synuclein în intestin și creier, colesterol și alți metaboliți și neurotoxine potențiale din bacterii sau surse dietetice Eradicarea H. pylori sau returnarea microflorei intestinale la echilibrul adecvat la pacienții PD pot ameliora simptomele intestinale, malabsorbția L-dopa, și disfuncții motorii. "