Detectarea Helicobacter Pylori în legume (salate de salată).

- Aug 21, 2017-

Detectarea Helicobacter pylori în legume (salate de salată).

生菜.jpg

l. Bayas Morrejon; A. Gonzalez Pellicer; L. Moreno Mesonero; Y. Moreno Trigos; MA Ferrus Perez
Universitat Politecnica de Valencia, Valencia, Spania


Helicobacter pylori a fost clasificat ca o carcinogenă de clasa 1 de către OMS. Deși H. pylori este un agent patogen major în apă, apariția acestuia în legume nu este cunoscută. Prin urmare, scopul acestei lucrări a fost studierea prezenței sale în legume proaspete.

O sută de probe de legume (21 spanac, 34 carne, 41 salate și 4 varză) au fost analizate prin PCR convențional, folosind primeri specifici pentru a amplifica un fragment de 394 bp din gena vacA a H. pylori. Probele pozitive PCR pozitive au fost de asemenea studiate prin PCR în timp real folosind aceiași primeri. Pentru a confirma identificarea, amplicoanele au fost conduse într-un gel și benzile specifice au fost excizate, purificate și secvențiate. Omologia secvenței cu fragmentul genei VacA H. pylori corespunzătoare a fost determinată printr-o aliniere BLAST.

Prin PCR convențional, în 5 din cele 100 de probe s-a obținut banda specifică de 394 bp, dar cu o colorare slabă. Rezultatele PCR în timp real a acestor cinci probe au arătat valorile Tm așteptate (85,52-83,98) ale ampliconului. Cu toate acestea, numai într-o singură probă de salată, fragmentul amplificat a prezentat secvența specifică de H. pylori. Prin alinierea BLAST, proba a fost de 99-100% similară cu secvența genei VacA H. pylori obținută de la GenBank. Este prima dată când H. pylori a fost detectat într-o probă de legume din Spania.

Cu toate că sunt necesare mai multe studii, salatele ar putea juca un rol important în transmisia Helicobacter la oameni, deoarece acestea sunt de obicei consumate fără gătit și sunt cele mai consumate în legume în salate.