Comparația de precizie între respirația 13C și 14C-uree

- Jul 31, 2018-

Comparația de precizie între respirația 13C- și 14C-uree


Mathieu Charest și Marc-Andre'Be'lair

Serviciul de Medicină Nucleară, Hopital du Sacre'-Coeur de Montreal, Montreal, Canada


Infecția cu Helicobacter pylori este principala cauză a bolii ulcerului peptic. Scopul acestui studiu a fost, în primul rând, de a evalua diferența în distribuția rezultatelor negative față de cele pozitive între

testul de respirație mai vechi cu 14C-uree și noul test de respirație 13C-uree și, în al doilea rând, pentru a determina dacă utilizarea unei categorii de rezultate nedeterminate continuă să fie semnificativă și ce tip de rezultate ar trebui să declanșeze testarea repetată.


Metode: Sa efectuat un studiu retrospectiv al tuturor pacienților consecutivi la care se referă serviciul nostru

testarea respirației uree. Am analizat 562 pacienți care au fost supuși testelor cu uree 14C și 454 de pacienți care au fost supuși testelor cu 13C-uree.


Rezultate: În comparație cu distribuția largă a rezultatelor negative 14C, rezultatele negative 13C au fost distribuite mai departe de cutoff și au fost grupate mai strâns în jurul valorii medii negative. Analiza distribuției rezultatelor negative pentru testarea 13C, comparativ cu cele pentru testarea la 14C, a evidențiat o diferență statistic semnificativă între cele două. În cadrul grupului 13C, numai 1 pacient ar fi putut fi clasificat ca având rezultate nedeterminate utilizând aceeași zonă nedeterminată ca a fost

utilizat pentru grupul 14C. Aceasta este semnificativ mai puțin frecventă decât ceea ce sa constatat pentru grupul 14C.


Testul de respirație 13C-uree este sigur și simplu pentru pacient și, în cele mai multe cazuri, oferă rezultate mai clare pozitive sau negative pentru clinician.


ill_urea101.gif