Studiu comparativ privind 13C Test de respiraţie de spectrometrul de masă şi Spectrometru de infrarosu

- May 04, 2016-

Studiu comparativ privind 13C Test de respiraţie de spectrometrul de masă şi Spectrometru de infrarosu


Xingqi Gao, Xingdang Liu, Xueping Zhang (Departamentul de medicină nucleară, Spitalul Huashan, Fudan University, 200040) [CLC nr.] R446 [WM] O [ID-ul articolului] 1672-5085(2011) 43-0117-02


Rezumat

Pentru a detecta conținutul probei respectiv prin gaze raportul izotopic spectrometrul de masă şi Spectrometru de infrarosu, analiza şi compara două metode în corelaţie şi avantajele respective. Şi se constată că cele două metode sunt bune de acord cu sensibilitate ridicată şi reproductibilitate.


Cuvinte cheie

13 - uree respiraţia de testare; Spectrometrul de masă a raportului izotopic; Spectrometru de infrarosu


Helicobacter pylori (HP) este considerat a fi una dintre cauzele importante pentru gastrita, peptic ulcer, gastric cancer, boli de ficat si alte boli digestive [1], şi legate de multe tulburări gastro-intestinale, este, de asemenea, unul dintre principalii factori de risc conduce la displazie gastrice si a cancerului [2]. Deoarece Hp a fost găsit, numeroase cercetări de clinicieni şi cercetători au făcut mecanismul patogen clar practic, dar, de asemenea, a oferit o bază teoretică pentru tratarea de gastrita, peptic ulcer, gastric cancer şi a altor boli. Prin urmare, screening si tratament pentru începutul H. pylori de infectare sunt măsurile preliminare şi eficace de prevenire a cancerului gastric [3].

1. materiale si metode


1.1 subiecte 33 mostre de ambulator şi inpatients sunt incluse complet. Vârsta lor sunt ani (25-70), cu vârsta medie (± 44.7 11,6) ani.


1.2 depistarea reactivi reactivi de detectare sunt alimentate de la Proto Co, Statele Unite ale Americii şi Beijing Richen-Force Science & Technology Co Ltd.


1.3 instrumente instrumentele de detectare includ spectrometrul de masă cu privire la raportul izotopic PROTO2005 fabricate de Proto Co, Statele Unite ale Americii şi HG-IRIS Spectrometru de infrarosu furnizate de Beijing Richen-Force Science & Technology Co Ltd.


1.4 metode de acelaşi eşantion de 33 cazuri este detectat pe continutul de izotop raportul masă spectrometru spectrometru ºi prin infraroºu, în conformitate cu instrucţiunile de reactiv. În ceea ce priveşte la ambulatoriu spitalul nostru, aceeași probă este analizat respectiv de gaz raportul izotopic spectrometrul de masă şi Spectrometru de infrarosu. Paşi: ① subiecte preparare: la prima cerinţă unificat pentru subiecte trebuie îndeplinite înainte de a lua test de respiraţie, cum ar fi peste noapte à jeun, păstrarea restul. ② Colecția de probă martor. ③ 13C marker aportul. ④ gaz prelevare de probe de testare puncte. ⑤ de probă: gaz izotop raportul spectrometrul de masă şi Spectrometru de infrarosu. ⑥ calculul şi analiza rezultatelor.


1.5 analiza statistică datele sunt analizate statistic SPSS10.0 software-ul, cu valoarea exprimată în.


2. rezultatele


2.1 rezultatele testelor de izotop raportul spectrometrul de masă şi un spectrometru de infrarosu sunt enumerate în tabelul 1.


Tabelul 1 testul rezultate prin doua metode


Pacient eşantion de 33 cazuri DOB valoare rezultate pozitive rezultate Negative

Spectrometrul de masă cu privire la raportul izotopic 20.96±25.39 16 17

Spectrometru de infrarosu 19.74±24.50 15 18


Rezultatele testat de două metode de izotop raportul spectrometrul de masă şi Spectrometru de infrarosu Arată că: metoda χ2 testul chi-pătrat Pearson 0.61 Drum liber, P = < 0.805, diferența de comparaţie între două metode nu este semnificativă statistic.


2.2 prevăzute la limite normale de doua metode, rezultatul mai mare decât limita superioară a obişnuit este pozitivă, şi vice-versa pentru negativ. Comparaţii pe rata de pozitiv şi negativ coincidenţă testate prin doua metode sunt prezentate în tabelul 2.


Tabelul 2 comparaţii pe două metodă de detectare

Compararea raportului spectrometrul de masă şi Spectrometru de infrarosu

Coincidenţă rata rezultatelor pozitive: 87.5(14\16)

Rata de coincidenţă de rezultate negative: 94.1(16\17)

Rata de coincidenţă totală: 90.9(30\33)


3. discuţie


Acest studiu a demonstrat cu uree 13C test de respiraţie pe subiecte este o metodă de detectare a non-invazive, simplu, rapid, repetabile. Deoarece HP în stomac este distribuit ca "focal", rezultate fals pozitive va fi luat dacă se utilizează metoda de biopsie. Dar 13C-uree orală poate distribui uniform în stomac, site-ul de infecţie pot fi detectate sensibil ca mult timp ca nu este infectie de stomac HP. După ce a luat 13C-uree 75 mg pe cale orală timp de 30 minute, subiecţii pot fi testate cu rezultate sigure doar pentru a lua o respiraţie. Dacă numai pentru detectarea H. pylori, această metodă poate evita neplaceri de obţinere a mucoasei gastrice pentru diagnosticul gastro de aplicare, şi, prin urmare, de asemenea, recunoscute pe plan internaţional ca standardul de aur pentru diagnosticul Hp.


Test de respiraţie 13C-uree prin intermediul gaz raportul izotopic spectrometrul de masă este o metodă de a detecta cantitatea de CO2 în respiraţie pentru determinarea Hp nivel în corpul uman cu uree 13C-etichetate ca marcatori bazate pe caracteristicile de descompunere de Hp endogene urează pe uree. Deoarece ureazei există în HP bacterii, se va descompune 13C-uree înghiţite în 13CO2 în stomac, care vor fi absorbite prin tractul gastro-intestinal pentru a ajunge la circulatia pulmonara si apoi expirat cu respiraţia. Cât timp vom colecta gaz expirat, şi testaţi conţinutul etichetat 13C CO2, aceasta poate fi determinată cu precizie cu infectia HP sau nu [6]. Pentru oameni fără infecţie HP, uree 13C nu va fi descompus în stomac, şi doar evacuate prin sistemul urinar, fara depistarea în respiraţie. Dar gaze expirat la pacienţii cu infecţie HP vor fi detectate cu 13CO2.


Spectrometru de infrarosu este compus din 12CO2 si 13CO2 detectoare cu înaltă selectivitate. Şi detectarea se bazează pe absorbția specifice de CO2 pe spectrul infraroșu în lungimea de undă între 2-8um. Utilizând modele optice speciale şi metode matematice, Spectrometru de infrarosu reduce interferenţa reciproce între 13CO2 şi 12CO2, şi îmbunătăţeşte precizia de măsurare în timp ce asigură precizia sistemului. În plus, pentru a asigura în continuare precizia sistemului, măsurile de izolare termică sunt folosite în timpul studiului.


Cele două metode de gaz raportul izotopic spectrometrul de masă şi Spectrometru de infrarosu au consistenţă bună, ca bine ca cu sensibilitate ridicată şi repetabilitatea, care sunt benefice pentru cantităţi mari de cerinţe clinice de detectare şi util pentru continuarea cercetării şi extensia.