Test de respiraţie Arată promisiune în detectarea stomac, cancer esofagian la începutul

- Feb 03, 2017-

de matei Al ionela

Un test de analiza suma a cinci chimicale în respiraţie diagnosticat stomac si cancer esofagian în 335 pacienţii 85 % din timp. Ar putea fi o alternativă potenţial invaziv endoscopie ca un diagnostic pentru esofagian şi cancerului de stomac.


Potrivit Institutului National de Cancer, cancerul de stomac şi esofag tind să fie diagnosticat într-un stadiu avansat, deoarece nu au primele semne sau simptome. Cinci ani rata de supravietuire pentru cancerul de stomac este 30 %, în timp ce cea a cancerului esofagian este de 18 %, în funcţie de NCI.


Studiu, prezentat la Congresul European de Cancer, vine dupa cercetari anterioare au arătat că pacienţii cu stomac sau cancer esofagian au avut diferite niveluri de cinci produse chimice în respiraţia lor, atunci când în comparaţie cu pacienţii cu simptome gastro-intestinale, dar nu cancer, potrivit unei declaraţii. Cinci produse chimice sunt butirică, acizi pentanoic şi hexanoic, butanal şi decanal.


Cercetatorii obţinute probe de respiraţie din 335 pacienţii în trei spitale de Londra. Au folosit ion tub de fluxul de spectrometrie de masă pentru a măsura nivelul de cinci produse chimice din probele. Pacienţilor 335, 163 au fost diagnosticati cu unul din două tipuri de cancer, în timp ce 172 a arătat nici un semn de cancer atunci când acestea au suferit endoscopie.


"Un test de respiraţie ar putea fi folosit ca un test non-invaziv, prima linie pentru a reduce numărul de endoscopies inutile. Termen lung acest lucru ar putea însemna, de asemenea, diagnosticarea precoce şi tratament, şi de supravieţuire mai bine,"a spus Dr. Sheraz Markar, colegi de studii clinice un NIHR la Imperial College London, în declaraţie.

În plus faţă de rata de precizie de 85 %, testul postat de asemenea, 80 % sensibilitate şi 81 % specificitate.


"Deoarece celulele canceroase sunt diferite de cele sănătoase, ele produc un amestec diferit de produse chimice. Acest studiu sugerează că noi ar putea detecta aceste diferenţe şi de a folosi un test de respiraţie pentru a indica pacienţii care sunt susceptibile de a avea cancer de esofag şi stomac, şi care nu, "Markar a spus. "Cu toate acestea, aceste constatări trebuie să fie validate la un eșantion mai mare de pacienţi înainte de testul ar putea fi utilizate în clinică."


Apoi, echipa va efectua un proces mai larg cu pacienţii supuşi endoscopie pentru simptome gastro-intestinale, dar care nu au primit inca un diagnostic de cancer. Acestea sunt, de asemenea, în curs de dezvoltare respiraţie teste pentru alte forme de boli, cum ar fi cazurile de cancer pancreatic si colorectal.