Precizia testului respirator al ureei 13C pentru diagnosticul infecției cu Helicobacter Pylori

- Jul 03, 2020-

Testul respiratiei cu uree 13C (UBT) este un test noninvaziv pentru diagnosticul infectiei cu mucoasa gastrica cu Helicobacter pylori. Scopul acestui studiu prospectiv a fost evaluarea acurateții unui UBT simplu în utilizarea de rutină clinică.

hpylorihealthheader


metode: Populația studiată a cuprins 100 de pacienți (49 f, 51 m) care necesită endoscopie GI superioară de diagnostic. Un specimen de biopsie a fost preluat din antrum gastric, respectiv corp și fundus, pentru examen histologic standard și un exemplar suplimentar din fiecare locație a fost transformat în mediu de transport pentru cultivarea H. pylori. După vaccinarea plăcilor de cultură, biopsiile au fost testate pentru activitatea de ureazie (UAT). După recuperarea de la endoscopie, pacienții au fost nevoiți să treacă o probă de respirație endexspiratorie de un litru înainte și 15 minute după ce au consumat 200 ml suc de portocale, pH 3,6, conținând 75 mg de uree 13C. 13CO2 a fost măsurat în probele de respirație folosind spectrometrie infraroșu nedispersivă selectivă pentru izotopi.


Rezultate: Definirea grupelor standard de aur cu toate testele de biopsie (din antrum și corpus) pozitive sau negative, delta de 13CO2 peste nivelul de bază (DOB), nivelul de reducere al UBT a fost stabilită la 6,5 ​​/ 1000 pentru a discrimina cel mai mult pozitiv de la pacienții negativi (analiza ROC) ). UBT a fost pozitiv la 37% din toți subiecții. UAT luate și examen histologic împreună (pozitiv când ambele teste au fost pozitive) UBT a prezentat o sensibilitate de 92%, o specificitate de 94%, o valoare predictivă pozitivă de 89% și o valoare predictivă negativă de 94%. La includerea rezultatelor sensibilității culturii și a valorii predictive negative a ajuns la aproape 100%. Media valorilor 13CO2-DOB de la pacienții cu ulcer H. duodenal sau gastric pozitiv nu a diferit de cei de control (pacienți cu H. pylori-pozitivi fără leziuni). Valorile 13CO2-DOB ale grupului ulcerului au fost corelate semnificativ cu componenta inflamatorie activă a gastritei în antrum, corpus și fundus.


Concluzie: UBT cu această configurație detectează infecția cu H. pylori în utilizarea de rutină clinică cu o precizie ridicată. Creșterea 13CO2 exhalată nu prezice boala ulcerului, ci reflectă gradul de inflamație activă a mucoasei gastrice.


vă rugăm să faceți clic pe aceastaprecizia ureei 13c pentru H.pylori