O soluţie de Citric Acid este o băutură optimă de testare în Test UBT 13C

- Jun 24, 2016-


O soluţie de citric acid este o băutură optimă de testare în test de respiraţie cu uree 13C pentru diagnosticul de infecţia cu Helicobacter pylori


J E Dominguez-Mufioz, O Leodolter, T Sauerbruch, P Malfertheiner


Rezumat Fundal-13C-uree respiraţia test(13C-UBT) este un test simplu, neinvaziv şi de încredere pentru a diagnostica infecţia cu Helicobacter pylori. Durata testului, calendarul de respiraţie prelevare şi precizia metodei varia în funcţie de masa de testare folosit.


Scopul-să identifice optimă de testare masă sau băutură pentru performanţă rapidă şi precisă de 13C-UBT pentru detectarea H pylori de infectare.


Pacienţii-optzeci şi pacienţii cu simptome dispeptică au fost incluse. Dintre acestea, 48 pacienţi au avut o H pylori statutul pozitiv şi 32 unul negativ, în funcţie de rezultatele testului ureazei rapidă, examen histopatologic, şi cultura.


Metode de-A 13C-UBT s-a efectuat după un post peste noapte, trei zile consecutive. Fiecare zi de studiu o analiză diferite masă sau băutură a fost dat (soluție de citric acid 0,1 N, o masă standard semi lichid sau o masă semi-lichid gras) 10 minute înainte de a da 75 mg 13C-uree. Respiraţia probele au fost colectate de la 0, 15, 30, 45 si 60 de minute, şi analizate de tip iso raportul spectrometrul de masă. Rezultatele au fost exprimate în delta şi sunt considerate pozitive pentru H pylori dacă cel mai înalt vârf este mai mare decât 4.0.


Rezultate-vârf obținut cu băutură de citric acid în H stâlp pozitiv subiecte (24,1 (SEM 1.5)) a fost semnificativ mai mare decât cea obţinută cu oricare dintre mesele lichide semi (13.3 (SEM 1.1) și 17,1 (SEM 1.0) respectiv, p < 0,001). În plus, acest vârf a fost obţinută anterior cu băutură de citric acid (30 (SEM 2) câteva minute) decât cu alte doua mese testate (53 (SEM 2) min si 45 min (SEM 2), p < 0,001). Sensibilitatea de 13C-UBT pentru diagnosticul de H pylori de infectare a fost 96-100 % cu toate test de trei mese. Această sensibilitate ridicată a fost cu toate acestea, obținute din 15 minute dând citric acid ca băutură de test, la 45 de minute, dând o masă semi-lichid gras, şi la 60 de minute dând semi lichid masă standard. Specificitatea a fost 100 % pentru toate mesele de testare. Acidul citric este ieftin si gustos pentru pacienţi.


Concluzii-13C-UBT procedura cu acid citric ca băutură de testare este superior la mese de testat lichide semi anterior propuse în ceea ce priveşte 13CO2 de recuperare, cerinţa de timp şi cost. În rutina de prelevare de probe clinice, uneori 0 și 30 de minute de colectare pare a fi optim şi oferă un nivel înalt de precizie de diagnostic.


(Intestin 1997; 40:459-462)