A 30-a aniversare a Grupului european de studiu Helicobacter & Microbiota

- Jan 22, 2018-

A 30-a aniversare a grupului european de studiu helicobacter & microbiota!

Este un pas mare pentru cei care in 1987 au urmat calea deschisa de Barry Marshall si Robin Warren cu 5 ani in urma! Ei au fost tineri și suficient de entuziasmați pentru a crea un grup european dedicat noii bacterii Helicobacter pylori. Sunt mândru că sunt unul dintre ei și că am contribuit la îmbunătățirea cunoașterii acestui om patogen major. Conceptul că majoritatea bolilor stomacului au fost într-adevăr consecința unei infecții a fost într-adevăr un progres și a schimbat paradigma în acest domeniu de Medicină.

Cercetările privind H. pylori, care sunt bogate, cu peste 40.000 de articole publicate, au deschis, de asemenea, noi domenii în alte domenii, cum ar fi taxonomia, unde H. pylori poate fi considerat liderul bacteriei microaerofile denumite bacterii Epsilonproteo; diagnostic pentru dezvoltarea, pentru prima dată, a unui test bazat pe izotopi non-radioactivi, testul de respirație uree; și chiar în afara medicinii, unde H. pylori, ca "om adepți", este acum considerat un instrument important pentru a descifra căile de migrație a lui Homo sapiens din Africa.

O altă descoperire importantă, care apare mai târziu, este rolul celorlalte bacterii care sunt prezente în întregul intestin! Acest grup de miliarde de organisme vii este acum considerat un organ per se, cu multe consecințe asupra fiziologiei noastre și, uneori, asupra patologiei. Prin urmare, era logic ca grupul nostru să le includă în domeniul său de investigație, dat fiind faptul că rezultatul H. pylori în stomac, precum și impactul terapiilor cu antibiotice în intestin este într-adevăr dependent de aceste bacterii.

Cel de-al 30-lea Congres al EHMSG se întoarce în Bordeaux, unde a fost organizat pentru prima dată în 1988. Grupul nostru este fericit să vă ofere cea mai importantă actualizare în domeniul infecțiilor cu H. pylori și microbiota intestinului. Veți găsi în această ediție revizuirea tradițională a literaturii și a rezumatelor selectate atât pentru prezentări orale, cât și pentru prezentări poster la întâlnire.

Francis Mégraud

Președintele EHMSG

Laboratorul de bacteriologie, Centrul Național de Referință pentru Helicobacterele, CHU de Bordeaux, Franța


interviu-megraud.jpg


logo-ehmsg.png

logo-ehmsg.png