13C-UBT rezultate după Helicobacter Pylori eradicarea

- May 30, 2016-


Helicobacter pylori de infectare este principalul factor care aetiologic în dezvoltarea de gastrita, boala de ulcer gastroduodenal şi gastric cancer. Test de respiraţie uree (UBT) este un test non-invaziv, simplu si sigur, care oferă precizie excelentă atât pentru diagnosticul iniţial de H. pylori de infectare şi pentru a confirma eradicarea acestuia după tratament.

Rezultatul fiecare UBT este exprimat în delta (d) la mie a raportului 13C / 12C al pacientului comparativ cu cel standard. Alegerea precise punct de întrerupere pentru această valoare d pentru a defini dacă UBT este pozitivă sau negativă, cu toate acestea, reprezintă o problemă controversată. Valoarea cut-off pentru UBT iniţial a fost stabilit ca 5.0, şi a fost în mod tradiţional cel mai recomandat. Mai recent, unii autori au demonstrat că această valoare limită ar putea fi redus la 3.0 sau 3.5 & fără a compromite sensibilitatea si specificitatea testului, şi chiar îmbunătăţirea precizia. Punct de întrerupere selectat poate depinde de mai mulţi factori, cum ar fi doza de uree administrate sau indicarea UBT, şi s-a sugerat că selecţia de o valoare mai mică de ecranare după terapia de eradicare a fost prescris (in comparatie cu setarea de pre-tratament) pot fi de ajutor pentru a menţine acurateţea diagnosticare UBT pentru eradicarea H. pylori de monitorizare.

Alţi autori au considerat o "zonă gri", în care rezultatele UBT sunt neconcludente, cont pentru variaţie spontană a 13CO2 în gură şi limitele de raportul izotopic spectrometrul de masă analitice precizia. S-a sugerat că o graniţă UBT δ valoare (ex. foarte aproape de punctul de delimitare selectate) trebuie interpretate cu prudenţă, si rezultatul ar trebui, probabil, fie confirmată, fie prin repetarea UBT sau prin alte metode de diagnosticare. Această sugestie este susţinută de unele studii care au demonstrat că valoarea UBT după tratament este mai mare la pacienţii care suferă o reapariţie a H. pylori de infectare. Cu toate acestea, nici un studiu de până acum a prospectiv şi sistematic urmat pacienţii withδvaluesaproape de punctul de delimitare standard pentru a evalua dacă aceste valori schimba - creştere sau scădere - cu timp.

La unul dintre studiile deSpania, disponibile în comerţ 13 C-UBT KIT (Isomed, S.L., Madrid,Spania) a fost folosit. Acesta a fost indicat că deşi UBT cut-off nivel unic şi, în general, propuse nu este posibil pentru că trebuie să fie adaptate la diferiţi factori, cum ar fi masa de testare, doza și tipul de uree, sau pre/post-pretratare setarea în care testul este angajat, din fericire, deoarece rezultatele UBT pozitive şi negative au tendinţa de a cluster în afara intervalului între 2şi 5‰ , dimpotrivă, o δ UBT valoare < 2‰ foarte cu încredere confirmă H. pylori eradicare.