LactoBreath H2BT

LactoBreath H2BT

Testul de respirație H2 pentru diagnosticul malabsorbției sau a intoleranței la lactoză.
Vorbeste acum

Detalii produs

LactoBreath


Ce este Lactoza?

Lactoza este o dizaharidă formată din două tipuri de zaharuri: glucoză și galactoză. Acesta este principalul carbohidrat conținut în laptele mamiferelor. În laptele uman are o prezență de aproximativ 7%. O digestie corectă a lactozei depinde de prezența în intestine a enzimei LACTASE care o împarte în două carbohidrați ușor digerabili: glucoză și galactoză. La fel ca în lapte, lactoza este prezentă în toate formele sale derivate: produse lactate, brânză, cremă, smântână, înghețată etc.

Deficitul LACTASE și intoleranța la lactoză

Intoleranța la lactoză sau mai corectă digestia la lactoză este o afecțiune caracterizată prin tulburări gastro-intestinale care apar după ingestia alimentelor care conțin acest zahăr generat de o producție slabă de către celulele intestinale duodenale ale enzimei lactază și de defalcarea lactozei în glucoză și galactoză, care în această formă pot fi absorbite. Acest lucru nu este, după cum se face uneori în discuție, o alergie: eventualele alergii la lapte sunt susținute, de fapt, de anumite proteine conținute în lapte. Intoleranța la lactoză este cea mai frecventă formă de malabsorbție a carbohidraților și afectează persoanele de toate vârstele. Intoleranța se manifestă în multe persoane, adesea neștiind de cauza suferinței lor, cu o serie de tulburări gastro-intestinale care pot adesea induce în eroare medicul, rezultând o prescripție necorespunzătoare ca o consecință a lipsei unui diagnostic exact de intoleranță la lactoză.

Diagnostic și terapie

Diagnosticul este posibil printr-un test de respirație și biopsie duodenală și prin teste de sânge specifice. Există o formă de intoleranță la lactoză "tranzitorie", deosebit de frecventă la vârsta pediatrică. În aceste cazuri, o cauză primitivă (de exemplu, gastroenterita infecțioasă) poate provoca un deficit temporar de lactoză. Din acest motiv, este bine ca în pediatrie să se evite administrarea laptelui în prima zi de gastroenterită ca fiind un deficit de lactază, lactoza nedigerată poate agrava diareea. Terapia este dieta și necesită o reducere sau o excludere totală a alimentelor care conțin lactoză în dietă.

Testul respirației H2

Testul de respirație H2 este o tehnică cu multe aplicații, cum ar fi studiul capacității ideale de absorbție, a tranzitului orală-cecal și a funcției pancreatice, care sunt de fapt puțin cunoscute. Acest test este frecvent inclus în investigațiile efectuate pentru diagnosticarea intoleranței la anumiți carbohidrați. În condiții normale după ingestie, lactoza se separă de lactază intestinală în glucoză și galactoză, care sunt apoi absorbite în intestinul subțire; în cazul în care există o lipsă de lactază, lactoza ajunge în colon, nealterată, unde se fermentează de flora bacteriană care produce diferite gaze, dintre care hidrogenul și dioxidul de carbon, care în parte trec în circulația sanguină și sunt eliminate prin aer în plămâni. Acesta este principiul pe care se bazează testul de respirație pe bază de hidrogen. Cu testul de respirație H2 cantitatea de hidrogen inspirată prezentă în aerul alveolar este măsurată prin acest test.

Cine poate efectua testul de respirație la lactoză?

Testul poate fi util pentru acei pacienți care prezintă tulburări gastroenterologice, cum ar fi flatulența, vântul prins, diareea, distensia abdominală și crampele după ingerarea laptelui și a derivaților acestuia.

Cum functioneaza testul de respiratie la lactoza?

Testul constă într-o colecție de eșantioane de aer rece, înainte și după ingerarea unui zahăr specific dizolvat în apă (lactoză), într-o pungă de plastic la intervale regulate. Testul durează patru ore.

Pregătirea pacientului pentru testul de respirație H2

Testul se efectuează fără nodul (stomacul gol)

  • Timp de 30 de zile înainte de examinare, evitați utilizarea laxativelor și antibioticelor

  • Timp de 15 zile înainte de examinare, evitați utilizarea probioticelor (fermente lactice, iaurt, lapte și alți derivați de origine animală). Lapte de migdale, lapte de soia și lapte de creștere pot fi consumate)

  • Abțineți-vă de la utilizarea medicamentelor neesențiale în cele 12 ore înainte de examen. În ziua examenului, pacientul poate continua să ia medicamente "de salvare", cum ar fi cele pentru tensiunii arteriale și inimă, evitând totuși Eutirox

  • Medicul trebuie să fie sigur că pacientul nu are diaree semnificativă în momentul examenului.

Cu o zi înainte de examen, pacientul trebuie să se alăture exclusiv pe:

Mic dejun:

o ceasca de ceai

Masa de pranz:

o placă de orez fiert, îmbrăcată cu puțin ulei

Masa de seara:

piept de pui / curcan la gratar sau prajit / pește capturat

  • Începând cu ora 9 din ziua anterioară examenului, pacientul trebuie să fie complet nul cu gura (dar poate bea apă în mod liber)

  • Începând cu ora 7 a zilei examenului pacientul TREBUIE să rămână nicăieri prin gură, să nu-și spele dinții, să nu fumeze, să nu efectueze sporturi sau să facă exerciții fizice

  • Se recomandă clătirea cavității bucale cu clorexidină 0,2% cu 30 de minute înainte de prima retragere

  • În timpul testului, fumatul, băutul, mâncarea, guma de mestecat sau dulciurile, efectuarea exercițiilor fizice obositoare sunt interzise

În timpul testului , pacientul trebuie să ingereze o cantitate specifică de lactoză și apoi să respire într-o pungă în următoarele 3 ore, producând astfel probe de aer . Aerul inspirat este apoi măsurat pentru cantitatea de hidrogen pe care o conține. În cazul malabsorbției la lactoză, după ingestia de lactoză și în absența enzimei pe care trebuie să o metabolizeze ( lactaza ), procesele de fermentare au loc în intestin și producția de hidrogen crește, absorbită în circulație și eliminat prin plămâni prin respirație. Creșterea, comparativ cu valorile inițiale, a producerii de gaz din ingestia de lactoză indică faptul că subiectul este intolerant la lactoză. Testul este considerat pozitiv atunci când un vârf de hidrogen înregistrat în aerul respirat depășește valorile inițiale înregistrate la sosirea în laborator. Altfel, testul este considerat negativ . În cele din urmă, pe baza scalei vârfului, intoleranța la lactoză poate fi clasificată ca ușoară, severă sau moderată.

Componentele codului Kit - ului. H2LBT

  • 25 x Flacoane care conțin 25 g de lactoză certificate "alimentar"

  • 25 x Saculete sterile sigilate termic pe colectarea respirației echipate cu cleme de închidere

Pentru mai multe detalii, vizitați www.richeneurope.eu .


logo-Richen-europe-srl


Hot Tags: lactobreath h2bt, producatori, furnizori, fabrica, en-gros, cumpara, pret, gastroenterologie, mostre gratuite

Anchetă

You Might Also Like